testimonial


"Ik merk dat je begeleiding nieuwe communicatie binnen onze groep tot stand heeft gebracht". Huib


Huib/ Operatie NL

"Paarden liegen nooit! 

Onze vragen na vijf jaar intensieve samenwerking waren: 

1. Hoe breng je de dynamiek, die stil dreigt te vallen, tussen mannen die om hun kwaliteiten voor elkaar hebben gekozen, weer opgang. 

2. Hoe krijgen de nieuwkomers in die groep de plek in die ze verdienen? 

Tijdens de sessie lieten twee paarden zien hoe het met de energie in de groep zat, welke coalities dominant waren, hoe het met het onderlinge vertrouwen was gesteld en waar onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden de zaak soms dwarsboomden.

Kiki duidde de situaties haarscherp, pakte gevoeligheden op en bood openingen voor het noodzakelijke gesprek. 

Zo’n mooi avontuur met zeven mannen!"


Het was voor mij een bijeenkomst die me veel meer bracht dan ik verwachtte.


Wout (een van de zeven mannen) 

Het was voor mij een bijeenkomst die me veel meer bracht dan ik verwachtte.

Tot mijn verbazing constateerde ik dat ik zelfs na dagen nog onwillekeurig met warmte aan pony Puck dacht. Mijn perspectief op paarden is in ieder geval flink veranderd.

Ook jouw begeleiding heb ik zeer gewaardeerd. Ik merk dat je begeleiding nieuwe communicatie binnen onze groep tot stand heeft gebracht. Ook mijn instrumentarium is rijker geworden. Ik hou deze bijeenkomst zeker in gedachten als collega’s een inspirerende innovatieve sessie willen organiseren.


Spannend? Ja. Confronterend? Ja. Leerzaam? Ja. Maar vooral overtuigend. Overtuigend met hoofd, hart en intuïtie.


Wendy / Avance plus 

Direct vanaf het eerste moment dat iemand in de bak ging, voelde je dat er met iedereen iets gebeurde. Ik heb vol verbazing, emoties, verrassing en een glimlach gekeken naar wat er zich afspeelde.

Het bijzondere gevoelige vermogen van de paarden en het feit dat Kiki alle signalen feilloos opving en kon verklaren, heeft me ontroerd, verrast en geraakt. En wat fijn dat er zoveel wederzijds respect was. 

Mijn eigen moment in de bak was een eyeopener. Gaan, met het het doel duidelijk voor ogen, maar vergeten om te kijken naar mijn 'kudde', had mij nooit duidelijker gemaakt kunnen worden. Spannend? Ja. Confronterend? Ja. Leerzaam? Ja. Maar vooral overtuigend. Overtuigend met hoofd, hart en intuïtie.


Het gevolg van Kiki's coaching is dat ik een betere balans heb gevonden tussen ratio en emotie, beter in mijn vel zit en ook effectiever er positiever om kan gaan met situaties die ik normaal als lastig ervaar.


Anne W. /  Intelligent Security Operations

In een functie waarbij je met name veel beroep doet op je ratio, vergeet je nog wel eens dat onbewuste bijna automatische reacties op bepaalde situaties veel invloed kunnen hebben die belemmerend kan werken.  Zo ook bij mij. 

Kiki heeft mij geholpen inzicht te creëren in deze diepgewortelde, onbewuste patronen die ooit een functie hadden maar nu belemmeren. Dit inzicht helpt mij het patroon te herkennen en vervolgens te kiezen om effectiever te kunnen reageren. 

De toegevoegde waarde van de paarden waar Kiki mee werkt, is dat zij door hun vermogen om zonder oordeel te kunnen spiegelen, toegang tot onbewuste patronen weten ontgrendelen. 

Het gevolg van Kiki's coaching is dat ik een betere balans heb gevonden tussen ratio en emotie, beter in mijn vel zit en ook effectiever er positiever om kan gaan met situaties die ik normaal als lastig ervaar.Kiki is positief ingesteld, oplossingsgericht, ziet de kracht in mensen en durft daarnaast ook kritisch te zijn en door te vragen om tot de kern van de zaak te komen."


Ik heb sowieso toch echt wel het idee dat ik ‘ een ander mens’ ben geworden sinds onze sessie. Ik krijg dat ook terug te horen van mensen om mij heen.


Marulka / violiste 

Met mij gaat het eigenlijk supergoed, ik heb een nieuwe functie  gekregen en contractverlenging met meer uren. Ik heb sowieso toch echt wel het idee dat ik ‘ een ander mens’ ben geworden sinds onze sessie. Ik krijg dat ook terug te horen van mensen om mij heen.

Kortom, ik heb eindelijk het gevoel dat ik het allemaal een beetje voor elkaar heb. Het geeft mij rust en ontspanning.


"Kiki en haar paard hebben mij laten voelen hoever ik van mijzelf verwijderd was, maar ook direct laten zien en voelen waar ik mijzelf kon terugvinden.


 Dennis / sales manager 

"Kiki en haar paard hebben mij laten voelen hoever ik van mijzelf verwijderd was maar ook direct laten zien en voelen waar ik mijzelf kon terugvinden. Met haar praktische aanpak heb ik binnen een paar sessies mijn geluk, zelfvertrouwen en zelfrespect terug gevonden."


Ik kijk terug op een prettige, ontspannen bijeenkomst, terwijl ik bang voor dieren ben.


Annet/ student Avance plus 

Ik kijk terug op een prettige, ontspannen bijeenkomst. En dat terwijl ik bang voor dieren ben 😊 Ik vond de sfeer in de groep gezellig en ook goed. Zo goed dat mensen zich kwetsbaar durfden op te stellen. Heel bijzonder, het moment met Babet. Zoals ze daar stond en uitsprak wat haar raakte en dat  het paard naar haar toe stapte.

Ik vond jouw opstelling prettig en ook hoe Kiki coachte. Heel rustig en integer. Zelf vond ik het een ervaring om dichtbij een paard te komen.Goed hoe Kiki voorstelde om met z'n drieën in de bak te gaan, dat maakte het makkelijker om de stap te maken. Ik was blij dat ik het gedaan had.


Ik ging met een grote smile op mijn gezicht naar huis en voel de verandering nog steeds.


Desirée / directeur basisonderwijs 

Wat was dat een bijzondere ervaring, een paardencoachingsessie met Kiki. De zachte, vriendelijke en no nonsens wijze waarop zij te werk gaat is heel verhelderend. Zij heeft mij samen met haar paard Shaki verbinding laten leggen tussen mijn hoofd en mijn hart, me laten voelen en ervaren. Ik ging met een grote smile op mijn gezicht naar huis en voel de verandering nog steeds. 


Het geeft mij inzicht in mezelf en richting aan mijn ontwikkeling.


Marijke/ student Avance plus 

Bedankt voor de inspirerende, mooie en interessante bijeenkomsten. Ik heb me verbaasd en verwonderd over de situaties die ontstonden. En wat een meerwaarde om zo met de paarden en met deze coaches aan de slag te gaan. Mijn complimenten voor de inzet en betrokkenheid van Kiki en Lonneke. Voor mij was het echt passend bij mijn ontwikkeling. Het geeft mij inzicht in mezelf en richting aan mijn ontwikkeling. Daarbij heb ik ook veel geleerd van anderen.


Kiki vond ik een fijne coach, voorzichtig beginnen, maar steeds een stapje dieper en volledig afgestemd op degene die gecoacht werd.


 Joyce/ student Avance plus 

Kiki vond ik een fijne coach, voorzichtig beginnen, maar steeds een stapje verder / dieper en volledig afgestemd op degene die gecoacht werd. Knap dat er zo afgestemd kon worden qua oefeningen, opstellingen en toch technieken. een gereedschapskist vol tools.  


De toegevoegde waarde van de paarden waar Kiki mee werkt, is dat zij door hun vermogen om zonder oordeel te kunnen spiegelen, toegang tot onbewuste patronen weten te ontgrendelen.