Passie voor paarden en compassie voor mensen

Ik ben Kiki de Jong Luneau en paarden zijn ruim 40 jaar de rode draad in mijn leven. Na de Kunstacademie heb ik vanaf 1996 gewerkt als ondernemer in de reclame fotografie in Amsterdam. In 2009 trok ik samen met mijn gezin naar het buitenland, om daar een historisch pand te herontwikkelen tot een veelzijdige evenementenlocatie. Door scheiding en ziekte keerde ik in 2014 met mijn zoon terug naar Nederland. Na een periode van herstel wilde ik mij verder ontwikkelen en besloot mijn levenservaring te combineren met mijn passie voor paarden. Ik startte in 2017 mijn coachingspraktijk Licht en Richting in 't Gooi.  Mijn coachings methode is geënt op mijn ervaringen als succesvol ondernemer, leidinggevende én ouder. Het inzetten van paarden zorgt daarbij voor een zeer intuïtieve, verfrissende en vooral heldere en doeltreffende methode. 

Opleidingen als “Systemisch Coachen” aan het Bert Hellinger instituut, de opleiding “Authentiek Coach” Amsterdam en de training “Centered Riding Instructor Level I”, brachten mij de nodige verdieping.

Shaki is een Arabisch volbloed van 20 jaar. Hij is het paard waar ik dagelijks mee werkt in mijn praktijk voor o.a. kinderen Paardencoachjeugd  Met hem doe ik ook de individuele sessies voor volwassenen. Voor groepen en teams huur ik een passende locatie en werk ik met paarden daar. Vanwege mijn ruime ervaring met paarden vind ik daarin gemakkelijk mijn weg om uw groep in te begeleiden. Shaki is sinds zijn 2de levensjaar bij mijn ik heb hem zelf opgeleid in het rijden en grondwerk. Hij is een held met de kinderen en in (systemische)coach-sessies een heel bijzonder en fijngevoelig paard voor volwassenen.