Kiki is positief ingesteld, oplossingsgericht, ziet de kracht in mensen en durft daarnaast ook kritisch te zijn en door te vragen om tot de kern van de zaak te komen."

Ik ben Kiki de Jong Luneau, paarden zijn ruim 46 jaar de rode draad in mijn leven. Als klein meisje galoppeerde ik al met mijn pony door het dorp en sindsdien kan ik deze bijzondere wezens niet meer uit mijn leven denken.

Tijdens de HAVO reed ik bij de wedstrijdruiters met mijn pony Blue en bij mijn vervolgopleiding op de Kunstacademie verhuisde mijn pony gewoon mee naar Amsterdam.  Want zonder Blue kon ik als natuur -en paardenmens gewoon niet functioneren in de stad. Na de Kunstacademie/fotografie startte ik samen met een vriendin in 1996 het foto agentschap  Foto Formation Amsterdam. Na 11 jaar succesvol ondernemen verkocht ik mijn aandeel en verruilde ik de reclame branche voor de horeca.  Met mijn gezin vertrok ik in 2008 naar het buitenland om een historisch pand te herontwikkelen tot een veelzijdige evenementenlocatie.  Maar door scheiding en ziekte keerde ik in 2014 met mijn zoon terug naar Nederland. Na een periode van herstel wilde ik mij verder ontwikkelen en besloot mijn levenservaring te combineren met mijn passie voor paarden. Na diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching en systemisch werk startte ik mijn coachingspraktijk Licht en Richting in 't Gooi in 2016. 

Mijn coaching methode is geënt op mijn intuïtie en ervaringen als succesvol ondernemer, leidinggevende én ouder. Het inzetten van paarden zorgt voor een zeer verfrissende en vooral doeltreffende methode. Ook zonder paarden weet ik mensen te inspireren en een diepgaande ontwikkeling door te laten maken. Opleidingen als “Systemisch Coachen” aan het Bert Hellinger instituut, de opleiding “Authentiek Coach” FrameAmsterdam en de training “Centered Riding Instructor Level I”, Verlieskunde van Yvonne Brokaar, brachten mij de nodige verdieping.


systemisch coachen

authentiek coachen

verbindingswerk


Kiki:"Ik werk graag op verschillende locaties zoals op Terschelling waar ik de 'Ontdek je Oervrouw' retreat organiseer "