Kiki is positief ingesteld, oplossingsgericht, ziet de kracht in mensen en durft daarnaast ook kritisch te zijn en door te vragen om tot de kern van de zaak te komen."

Ik ben Kiki de Jong Luneau, paarden zijn ruim 46 jaar de rode draad in mijn leven. Als meisje van 11 galoppeerde ik met mijn pony door de polder en sindsdien kan ik deze bijzondere wezens niet meer uit mijn leven denken.

Tijdens de HAVO reed ik bij de wedstrijdruiters Spakenburg met mijn pony Blue en bij mijn vervolgopleiding op de Kunstacademie verhuisde mijn pony gewoon mee naar Amsterdam.  Want zonder Blue kon ik als natuur -en paardenmens gewoon niet functioneren in de stad. Na de Kunstacademie richting fotografie startte ik samen met een vriendin in 1996 het foto agentschap  Foto Formation Amsterdam. Na 11 jaar succesvol ondernemen verkocht ik mijn aandeel en vertrok met mijn gezin in 2008 naar het buitenland om een historisch pand te herontwikkelen tot een veelzijdige evenementenlocatie.  Maar door negatieve omstandigheden keerde ik in 2014 met mijn zoon terug naar Nederland. Na een periode van herstel wilde ik me verder ontwikkelen en besloot mijn levenservaring te combineren met mijn passie voor paarden. Diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en systemischwerk, inspireerde me om mijn coachingspraktijk Licht & Richting op te zetten. 

Mijn methode is geënt op mijn intuïtie en ervaringen als succesvol ondernemer, leidinggevende én ouder. Het inzetten van paarden zorgt voor een zeer verfrissende en vooral doeltreffende methode. Ook zonder paarden weet ik mensen te inspireren en een diepgaande ontwikkeling door te laten maken. Opleidingen als “Systemisch Coachen” aan het Bert Hellinger instituut, de opleiding “Authentiek Coach” FrameAmsterdam en de training “Centered Riding Instructor Level I”, Verlieskunde van Yvonne Brokaar, brachten mij de nodige verdieping. Uiteraard blijf ik mij ontwikkelen.


systemisch coachen

authentiek coachen

verbindingswerk


Kiki:"Ik werk graag op verschillende locaties zoals op Terschelling waar ik de 'Ontdek je Oervrouw' retreat organiseer "