Passie voor paarden en compassie voor mensen

Wendel/copywriter: 'Kiki heeft een bijzondere gave, haar intuïtie is altijd goed en samen met het paard wordt je je bewust van het Nu.'

Ik ben Kiki de Jong Luneau en paarden zijn ruim 40 jaar de rode draad in mijn leven. Na de Kunstacademie heb ik vanaf 1996 gewerkt als ondernemer in de reclame fotografie in Amsterdam. In 2009 trok ik samen met mijn gezin naar het buitenland, om daar een historisch pand te herontwikkelen tot een veelzijdige evenementenlocatie. Door scheiding en ziekte keerde ik in 2014 met mijn zoon terug naar Nederland. Na een periode van herstel wilde ik mij verder ontwikkelen en besloot mijn levenservaring te combineren met mijn passie voor paarden. Ik startte in 2017 mijn coachingspraktijk Licht en Richting in 't Gooi.  Mijn coachings methode is geënt op mijn ervaringen als succesvol ondernemer, leidinggevende én ouder. Het inzetten van paarden zorgt daarbij voor een zeer intuïtieve, verfrissende en vooral heldere en doeltreffende methode. 

.Opleidingen als “Systemisch Coachen” aan het Bert Hellinger instituut, de opleiding “Authentiek Coach” Amsterdam en de training “Centered Riding Instructor Level I”, brachten mij de nodige verdieping.

Shaki is een Arabisch volbloed van 21 jaar en ik zet hem dagelijks in voor sessies met volwassenen of met kinderen bij paardencoachjeugd.nl 

Shaki kwam als onstuimige hengst in mijn leven en ik heb hem zelf getemd.

Hij kan enorm goed spiegelen en is heel sensitief en zachtaardig.Wij zijn al ruim 18 jaar een team.


Deyenne is een hele lieve draver fokmerrie van Holly Stable. Dankbaar zet ik haar in mijn praktijk in sinds 2020. Vol overgave doet ze haar best en heb ik haar fit gemaakt voor het werk. Met haar coach ik en geef privé-rijles Centered Riding aan (beginnende) ruiters.

Deyenne geeft je vooral weer vertrouwen, ze is enorm gevoelig en laat je direct weten waar je knelpunt zit. Coaching te paard !