leiderschap training voor groepen en teams

Leiderschapstraining met hulp van paarden voor werknemer of organisaties 

Snelle heldere inzichten op het gebied van persoonlijk leiderschap, dat bereik je met deze coaching met paarden.


Paarden liegen nooit! 

Onze vragen na vijf jaar intensieve samenwerking waren: 

1. Hoe breng je de dynamiek, die stil dreigt te vallen, tussen mannen die om hun kwaliteiten voor elkaar hebben gekozen, weer opgang. 

2. Hoe krijgen de nieuwkomers in die groep de plek in die ze verdienen? 

Tijdens de sessie lieten twee paarden zien hoe het met de energie in de groep zat, welke coalities dominant waren, hoe het met het onderlinge vertrouwen was gesteld en waar onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden de zaak soms dwarsboomden. Kiki duidde de situaties haarscherp, pakte gevoeligheden op en bood openingen voor het noodzakelijke gesprek. 

Zo’n mooi avontuur met zeven mannen!


Wendy 

Direct vanaf het eerste moment dat iemand in de bak ging, voelde je dat er met iedereen iets gebeurde. Ik heb vol verbazing, emoties, verrassing en een glimlach gekeken naar wat er zich afspeelde.

Het bijzondere gevoelige vermogen van de paarden en het feit dat Kiki alle signalen feilloos opving en kon verklaren, heeft me ontroerd, verrast en geraakt. En wat fijn dat er zoveel wederzijds respect was. 

 

Mijn eigen moment in de bak was een eyeopener. Gaan, met het het doel duidelijk voor ogen, maar vergeten om te kijken naar mijn 'kudde', had mij nooit duidelijker gemaakt kunnen worden. Spannend? Ja. Confronterend? Ja. Leerzaam? Ja. Maar vooral overtuigend. Overtuigend met hoofd, hart en intuïtie.