kinderen & paarden

Paarden hebben een positief effect op kinderen, vooral voor kinderen met diagnose in het autistische spectrum, ADHD, HSP of andere problemen zoals bijvoorbeeld het verwerken van de scheiding van hun ouders.

In mijn coaching volg ik het kind volledig zonder oordeel. Het kind mag op zijn unieke manier  verbinding zoeken met het paard. Door het directe contact met het paardenlijf wordt bij kinderen het hormoon oxytocine aangemaakt. Hierdoor komen ze tot rust en/of gaan ze juist communiceren. We werken aan het zelfvertrouwen, verbinding maken, boosheid en andere thema's uit het dagelijksleven waar ouders en kinderen tegen aan lopen. 

oxytocine

Het knuffelhormoon oxytocine zorgt niet alleen voor meer binding met je geliefden, maar ook dat je veel makkelijker iets kunt bereiken bij een ander. De aanmaak van dit knuffelhormoon kun je zelf bevorderen. Oxytocine wordt aangemaakt in de hypothalamus in onze hersenen. Daarna geeft het een seintje aan de hypofyse, de dirigent van het hormoonsysteem, en gaat het rechtstreeks door naar het zenuwstelsel. Oxytocine versterkt sociale banden, geeft een gevoel van vertrouwen en brengt je lichaam tot rust.