Opstaan is al lastig - door A.C. Klinkert

De paardencoaching van Kiki heeft mij verrast! 

Ik ben op een punt in mij leven dat opstaan al lastig is, goed voor mezelf te zorgen en of ergens nog plezier uit te halen ver te zoeken is. Het lastige hieraan is vind ik dat je weet dat je beter kan, maar de weg kiest van lijden. Op dit moment lukt werken mij ook niet.

Na een onveilige jeugd, veel afwijzingen en het verlies van mijn ouders ben ik ingestort dit is nu ongeveer 10 jaar geleden. Sindsdien ben ik bezig om het oude zeer te verwerken, mezelf beter te voelen en vooral mezelf te waarderen voor wie ik ben. Dit gaat met ups and downs.

Ben sindsdien in therapie, veel soorten geprobeerd, medicijnen, familie opstellingen, en een panchakarma kuur ik India gevolgd, ik kan iedereen de panchakarma kuur wel aanraden dit heeft mij zoveel inzichten gegeven. Maar toch zijn er nog steeds dingen die ik niet heb verwerkt waardoor ik regelmatig toch terug val en het heel moeilijk heb. 

Via een kennis kwam ik bij Kiki paardencoaching terecht, het was een prachtige dag in oktober met volop zon, op een weiland en met het paard Bella. Ik ben een echte natuur liefhebben en een mega  dierenvriend.. alleen dit was al een cadeautje opzich.

Maar het echte werk moest nog wel beginnen, we begonnen met een soort van familie opstelling waarbij je met pionnen de mensen in je leven een plek in het veld geeft en hoe deze personen naar jou kijken of juist niet. Kiki is een heel lief en zacht persoon zij vroeg van hoe deze personen in jou leven betekenis geven. Voor mijzelf is het altijd fijn als een buitenstaander door vraagt over bepaalde aspecten omdat je eigenlijk niet weet hoe iemand daar op reageert en en dus wellicht kan verrassen met vragen en je daardoor bepaalde inzichten kan geven. 

Het paard loopt los in het veld, je weet niet hoe ze gaat reageren bij mij kwam ze 1 keer naar me toe toen ik vertelde hoe alleen ik me voelde. En wanneer ik het over bepaalde mensen had die mij niet goed hadden behandeld begon ze te poepen(toeval bestaat niet, dit was een teken)en dat teken kan je zelf invullen. 

Voor mij was het op dit moment belangrijk om te ondervinden of ik wel gewild of geliefd ben of was, ik heb door Kiki iets gevonden wat ik niet realiseerde dat er ook van me is gehouden. En dat was mooi, ik voelde me na deze sessie meer gedaald, en wat meer rust in lichaam en geest. 

We gaan samen een traject starten om meer inzichten, meer vrijheid en meer zelfliefde te krijgen waardoor je dus ook sterker in je schoenen staat, en meer aankan in het leven. 

Ik kijk er naar uit wat dit me nog meer kan bieden, als ik sterker ben ben ik ook in staat werk vol te houden.

Met vriendelijke groet,

Anne Claire