Eindelijk een positieve droom- door A.C. Klinkert

Afgelopen maandag heb ik weer een mooie sessie van Kiki gehad zeg! 

 

De zon was er, de tijd en alle ruimte om alles te zeggen of te doen, en dat is z’n fijn gevoel. Zo anders als bij een psycholoog die regelmatig naar de klok kijkt is het al tijd. Dit keer hebben we gekozen voor loslaten en specifiek mijn ex, we waren jaren bij elkaar maar zijn minder leuk uit elkaar gegaan. Er is daarom best wel wat woede, verdriet, onbegrip en onbeantwoord vragen. Maar diep van binnen weet ik dat ik het ook moet loslaten maar toch blijf ik hangen in het bekende waar ik dus alleen mezelf mee kwel. 

 

We zijn daarom een stippellijn gaan maken met de jaren die we samen waren, de goede en slechte tijden en hier uitgebreid over gesproken. Maar ook mezelf in zijn schoenen schuiven. Omdat we het er uitgebreid over hadden, kon ik er meer bij stil staan en ook de mooie periodes waarderen Ipv dat de slechte de goede overheersen. Dit was een belangrijk iets wat ik al lang wou maar wat niet lukte bij mijn psycholoog en of vrienden omdat je dan al snel over iets anders gaat praten, wat begrijpelijk is natuurlijk. 

 

Ik weet dat er een proces is gestart omdat ik die nacht na de sessie heb gedroomd over hem en mezelf en het was een vredige en lieve droom. En ik droom bijna nooit eigenlijk en anders zijn het vaak nare dromen, dus voor mij zei dat heel veel. Ik kijk met vreugde terug naar deze sessie en dit is weer een stapje de goede richting op!